Helyzetjelentés és mentegetőzés

Most aztán bocsánat mindenkitől, akinek megígértem, hogy ma este Skype-olunk, nem úgy alakult a hétvége, ahogy terveztem, viszont szerencsére jobban. A leonbergi csütörtök délután meteorológiai okokból megtiltotta, hogy elvezessek hozzá a nyári gumimmal (megoldás alatt...), ezért már teljesen bekészültem egy újabb magányos hónapra, amikor váratlanul bevillant, hogy minek is van nekem Hertz-aranykártyám. Nosza, megnéztem, mennyiért tudnék kisautót bérelni, és ezt közöltem kedvesemmel is, aki óvatosságból lelőtte a poént, miszerint ő is pont ezt csinálja. Mégse kerüljünk már olyan helyzetbe, hogy mindketten bérelünk, majd áldozatkészen vezetünk 700 km-t, majd ácsorgunk kicsit egymás bezárt ajtaja előtt. Végül abban maradtunk, hogy minden szempontból tök egyenlően nézünk ki (ugyanannyiba kerül, és mindkettőnknek tanulnia kéne a hétvégén), viszont én vagyok még mindig nyálcsorgató zombi a szerda éjféltől csütörtök reggel 9-ig tartó Strasbourg-Hága úttól, úgyhogy jöjjön ő.

Persze akkor azt még nem tudtuk, hogy a Hertz Rostockban egy darab pasiból áll, aki pénteken pont nem akart dolgozni, ezért felhívta a leonbergit, hogy nincs kocsi. Nem úgy van az, minket pont nem érdekel, hogy a központi Hertz nem frissítette az oldalát, ha ott le lehetett foglalni és ki lehetett fizetni az autót, akkor lesz szíves keríteni valamit. Hát kerített, de egyrészt drágábban, másrészt meg a leonbergi a vezetés első pár órájában mást se csinált, csak a kocsit átkozta. Biztos csak a sovinizmus szólt belőle, amiért egy jó kis Audi helyett Fiatba kellett ülnie.

De végül ideért, és aztán az egész hétvégét tanulással töltöttük. Megint egészségtelenül sokat tudtam meg a navigációban több száz éve nem használt számításokról, viszont minden este főztünk valami szénhidrátmenteset (különböző technikákkal próbálkozunk, hogy mégis diplomás legyen már a szentem). És egyéb nagy fordulat is várható: a következő félévet már a brémai főiskolán szeretné elkezdeni, ami még mindig nem összeköltözés, de legalább középtávra (400 km) változtatja a kapcsolatunk jellegét. A következő autós megmozdulásunk már az ő költöztetése lesz.

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio