Első vizit a piacon

Ezen is túl vagyok, és lehet, hogy Brüsszellel ellentétben kéthetenkéntnél* gyakrabban is ki fogom vonszolni magam, feltölteni a készleteket. Ugyan az ellenség megtévesztése érdekében van egy Grote Markt nevű villamosmegálló a Grote Marktstraaton, a Grote Markt parkolóház közelében, de ott nyomát se találtam semmilyen elárusítóhelynek. Viszont az internetről megtudtam, hogy van egy Nieuw Haagse Markt nevezetű intézmény a Herman Costerstraaton. Ki gondolta volna.

A hely az "Európa legnagyobb piaca" címmel büszkélkedik, bár pillanatnyilag ezt nehéz megítélni, ugyanis az eredeti standokat éppen átépítik. A maradéknak a fele bolyhos pulóvereket és tízcentes harisnyákat árul, de már ott kellemesen megüti az ember fülét a csend, semmi "anöró anöró anöró", mint a Midi piacán, pedig a kofák etnikuma nagyrészt ugyanaz. És valahogy sokkal kevesebb ember van, nem féltettem annyira a még mindig érzékeny lábujjamat. További jó poén, hogy némelyik zöldség árát fél kilóra adják meg, gondolom, pszichológiai okokból. Úgyhogy vettem is egy csomó félkilónként hatvancentes paradicsomot, sikerrel szert tettem egy édesburgonyára, jóval a szupermarketárak alatt beszereztem egy csomó magot és aszalványt, majd elmerészkedtem a halpultokig. Házinénim nem kamuzott, tényleg 40 méteren keresztül árulják a friss halat. Az árus beszélt angolul, ajánlgatott nekem mindenfélét, végül egy szép szelet Victoriában állapodtunk meg (Szöszke, esetleg szóba került a halosztó tanácsülésen, hogy ez emberi nyelven micsoda?). 

Idehaza aztán vérszemet kaptam, és az egész lakást felporszívóztam és felmostam, majd megfőztem ezt halból, rozmaringos-mandulás édesburgonyapürével. Majd legális szoftvereket telepítettem az új gépemre (Mariposának neveztem el, egy szám emlékére, aminek kábé egyetlen sora van a fejemben, de az alapján képtelen vagyok megtalálni), és esküszöm, hogy most már fordítani akartam, csakhogy közben megérkezett a 12 000 mAh-s akksi, amit rendeltem. És így már muszáj lesz ingressezni. Alighanem a kedvesem is épp ezzel lehet elfoglalva, de ezúttal egyedül, mert a kis padawanja, akit szintén befűzött, nyomban lájkolta említett akksi képét a Facebookon.

*Most egy pillanatra belegondoltam, mi lenne, ha a leonbergi ennek a szónak a nyelvtani elemzését követelné tőlem, és 1) picit megborzongtam, 2) megerősödtem abbéli elhatározásomban, hogy minél tovább azzal az ürüggyel fogom titkolni előle a blogom címét, hogy annyi szlenget és szójátékot használok, hogy csak eltántorodna a magyar nyelvtől.

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio