Milyen pasim van nekem?

Milyen pasim van nekem (akiből hatvanhat óráért képes vagyok huszonnégyet utazni)? Jó pasim van nekem.

- első kávé előtt nem működős
- hányatós vidámparki játékon kurjongatós

Ez a Mach5, ami ránézésre nettó rókabőr, és eszembe nem jutna felülni rá, ha nem ugrálna ott mellettem a tisztelt párom. Az 55m hosszú tengely két végére van szintén tengellyel felszerelve a két gondola, amiket teljesen az anyatermészet erői mozgatnak, miközben az egész hóbelevanc tizenkét kört tesz meg (igen, rettegés közben számoltam). Megint hiába csináltam a műsort, meglepő módon nem rángat, nem zuttyint hanyatt, hanem egyszer csak azt veszed észre, hogy fejjel lefelé milyen látványos a világ. Az alsó szakaszon arra is rájöttem, miért pont ott sikoltanak az emberek, ahol egyáltalán nem izgalmas: hát azért, mert csak ott van rá levegőjük.

Na de vissza a pasimhoz:
- fejét a nyaka nélkül elfelejtős
- ittasan impulzusvásárlós
- lakatos-romantikus


- tündéri fürtöcskés
- szavakat kedvencnek választós (jelenleg az "excellent", a "humongous" és az "unbelievable" vezet, de például marha büszke volt rá, hogy megtaníthatta nekem a "devious"-t)
- ölelgetős
- zeneileg vaktyúkos
- hátán fát vághatós
- nokedlit, tormát és céklát szeretős, mazsolát nem szeretős
- nem haragudhatós
- notórius filmkihagyós (tudniillik ha egy jó filmet ajánlanak neki, nem megnézi, hanem letölti és elrakja külső vinyóra, hogy majd ha egyszer megint hajón találja magát, legyen szórakozása)
- németül nem tudó barátnőjét a lelkes önkéntest kereső előadóművésztől megmentős

És volt olyan figyelmes, hogy többször is megsétáltatott a rostocki karácsonyi vásárban, ahol nem szórakoznak ám, van óriáskerék:

Karácsonyi piramis (bár ez a leonbergi szerint el van rontva, mert nincsenek a falapátok alatt gyertyák, amiknek a lángja forgatná, de szerintem a tömeges tűzhalál elkerülésére ez sokkal hatékonyabb):

Az itteni legnagyobb sláger a forralt bor, a tojáslikőr, a Lumumba (ez, ha jól vettem ki, rumos kakaó), a forró homoktövislé, a mutzen névre hallgató fánk, a röszti almaszósszal (jól van, hát németek!), meg természetesen többrendbeli wurstok, vattacukrok és csokimázas akármicsodák.

Viszont van igazi jó füstös-dekameronos középkori piac, ahol inkább a nyárson sült csülök dívik, boszorkánytánc van meg mesemondás (a jegyzőkönyv kedvéért: engem az utóbbiban akartak szerepeltetni), euró helyett minden tallérban van kiírva, és "A Fekete Varjúhoz" címzett agyagbögrében adják a forralt bort:

Hihetetlen belegondolni, hogy 24 órája még javában koktéloztunk a tengerparton...

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio