Búcsú a smaragd (frászt, félig barna) szigettől

A búcsú fájdalmas volt... főleg Rustytól, a szemlátomást Duracell-lel működő Jack Russell terriertől (vö. Dió). Útközben betértem, na jó, visszamentem a Bunratty-kastélyhoz, amihez előző nap nem volt kanalam. Ez egy vár és skanzen in one, de abból elég full extrás. Komplett falut hoztak ide, a megfelelő boltokban szuvenírekkel (pl. fazekasműhely, moherpulcsi, és persze kocsma). De van templom, két malom, orvos, iskola, vándorcigányok kocsijai és hozzájuk illő lovak. 

Délután még pont időben csúsztam be Howthba, ahol annak idején voltam, és ahol ismét lőhettem tengeres képeket. Egy fish&chipset azért muszáj volt enni. Oké, a hal finom, de a krumpli Brüsszelben jobb. 

Ezután következett a kocsileadás előtti rohanás. Este 6-ig kértem el, de a telep fél 6-kor zár, és addig még meg is kellett tankolni. 5 körül, teljes lelki nyugalommal furikáztam benzinkutat keresve. Amit először találtam, egy automata kút volt, ami "minden kártyát elfogad". Kivéve persze a Citibank chipes-PINes Mastercardját, ott ugyanis nem ad esélyt a kód beütésére, hanem közli, hogy blokkolva, és nem hajlandó felnőtt módjára, empatikusan megvitatni a problémát, ráadásul én-üzenetek helyett csak annyit ír ki, hogy "hívja fel a kibocsátót". Próbáltam ingyen készpénzfelvételt ajánlani több embernek is, de az egyiknek céges kártyája, a másiknak sürgős telefonálnivalója akadt, de legalább megszántak azzal az infóval, hogy kicsit lejjebb ugyanarra van igazi kút is, igazi kutassal. Már csak azt kellett megvárni, hogy az előttem parkoló kocsi másodszor is bedugja a kártyáját, bepötyögje, hogy mennyi benzint kér, gondolkozzon egy kicsit, hova is töltse, majd rátoljon még 2 litert az előzőre (annyaúristenit!). Negyed körül estem be az igazi kútra, ahol az igazi kutas rémülten megkérdezte, mi bajom, majd miután megtudta, iszonyú aranyosan, bár még mindig nem én-üzenetekkel közölte, hogy ha mégis lekésem a repülőt, visszamehetek hozzá. 

Azt hittem, szükségem is lesz rá, de valóságos bolyba futottam bele, egyszerre 4 autót hoztak vissza ugyanoda. A kölcsönzősöknek szemük se rebbent, amiért szegény Pandát teletisztelték a madarak, csont nélkül visszakaptam a benzinletétet, és repülhettem haza. A kb. 350 értékelhető fotóból majd felkerül ide is néhány, csak a gépem is megmakacsolta magát tegnap, ma este meg megyünk Amszterdambaaaaa!

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio