In...and out

Megpróbáltam ma is délutánig tartó állóképességet varázsolni magamnak azzal, hogy reggel elmentem futni. Hát nem sikerült maradéktalanul. A mai munkateljesítményem a Lovak és kutyák magazin szintjén mozgott, de legalább ide ez passzolt, állatorvosi ülésről lévén szó. 6-kor csak vége lett, és tökéletes időzítéssel Szöszke is pont addigra rendelte meg a kishajós paplanhuzatot, tehát mehettünk sörözni. Nekem legalábbis szükségem volt némi alkoholra.

Neki nem annyira, mert kocsival volt, de Belgiumban nincs zéró tolerancia, és az After Eight Shotomnak ő sem tudott ellenállni. Ez kakaólikőrt, Bailey's-t, és egy számomra eddig ismeretlen, Get 31 nevű mentalikőrt tartalmaz, és messzemenően támogatom a kezdeményezést. 

Egyébként leginkább főzésben tobzódom mostanság, és annyi alapanyagom és receptem torlódott össze, hogy csak az itthon elköltött étkezések száma szab határt a ténykedésemnek. A krízis kezelésére egy tálban sütöttem csőben brokkolit, illetve halas terrine-t (nem, nem fogok kajás fotókat posztolni, meg annyira nem is szép). Egyelőre receptből tolom, mert néha olyan kombinációk kerülnek elő, hogy én nem is gondoltam, hogy abból étel lesz. Például ez a terrine halat, tojást, tejszínt, mustárt és paradicsompépet tartalmaz, slussz. 

Hétvégén felfokozott társadalmi élet várható, a Direktrisz által előrejelzett Couchsurfing-dokumentumfilm vetítése valójában egy batyus vacsi (van ennek normális neve? angolul potluck dinner, ami egyébként az azték potlach szóból ered, ami egyet jelentett barátaink extravagáns, fényűző, eltúlzott megvendégelésével), ahova - na, mit fog Adélka szállítani? Az a zseniális ötletem támadt, hogy gofrit csinálok. Elvégre ezek nem belgák, még nem jön ki a fülükön is, de az édesre úgyis jön mindenki, ráadásul kaptam egy tuti fülest, hogy mitől lesz olyan ellenállhatatlan. Jégcukor. Magamnak nem állnék neki, nem mintha nem tartanám magam ennyire, de egy gofriért nem érdemes felavatni a sütőt, sokat meg nem bírok megenni. Ilyenkor ideális néhány édesszájú olasz ismerős.

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio