Stabilan ég

Mindig azt hiszem, hogy utoljára látom egy darabban Hermionét, de mindig beesik még egy buli. Pedig most már kifejezetten szülésindító házimozi szerveződött, aminek örömére nem a szokásos lagymatag 8-9 ember iratkozott fel egy hét alatt, hanem 12 órával a meghívó elküldése után már úgy telefonáltak rám, hogy már csak 2 szabad hely van, miért nem regisztráltam még. Egyrészt sütöttem, körmöt festettem és öltözködtem, de másrészt regisztráltam én, csak mobilról, és azt valamiért nem ette a rendszer, szóval bennfentes módon pont úgy kerültem a vendéglistára, ahogy régen szokás volt. 

A trónörökös érkezése miatt a lakás is átalakult, de a legnagyobb királyság, hogy a tévén és a projektoron ugyanazt lehet nézni, így gyakorlatilag két teremben szinkronmoziztuk a Gengszterek fogadója (Flickering Lights, illetve ennek megjegyezhetetlen dán változata) című, a skandináv hagyományokhoz hűen elvont, fekete humorú és tekervényes filmet. 

Asszem, az a legnagyobb különbség az amerikai filmekhez képest, hogy amazok egy pillanat alatt, egy villanással érzékeltetni tudják valamivel azokat az árnyalatokat, amiket a dán film légkalapáccsal próbál sulykolni. Például a flashback részek, vagy ahogy Alfred lassan, tagoltan elmagyarázza, hogy "ki_kell_engednie". Amúgy szerintem a "Villogó fények" (ami helyett mennyivel szebb lett volna a "pislákoló" vagy a "villódzó", attól függően, hogy tényleg melyiket akarják mondani, de egy Isten háta mögötti fogadó esetében én a pislákolóra szavazok) tök hülye név egy étteremnek. Az egész film teljesen szürreális, kivéve azt a néhány momentumot, amikor Henni "normális" világa ütközik a pasik "pszichopata" világával (néha szó szerint). Az ilyeneket legalább annyira szeretem látni, mint a kiszabadulós sztorikat, és úgy gondolom, pszichopata informatikusok közeli barátjaként (igen, Fefe, igen, J) a jó oldalon állok. 

Az ilyen mozizások után a beszélgetés színvonala fordítottan arányos a filmével. Most elég lapos volt, de szerintem csak azért, mert mindannyiunkra iszonyú súly nehezedett (szülessen már meg, csókolom, a Farkaskölyök, mert különben nem jöhet Mensa-táborba, és az anyukája se). Szóval ujjak keresztbe, és a következő mozi már a Fecsegő tipegők legyen!

A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio