Magyar embernek magyar időjárást!

Minden rántott hús Magyarország alakú. Magyarország a szívembe van zárva. Ebből következik, hogy az én szívem rántott hús.

A Margit hídon biciklizve azzal szórakoztam, hogy besoroltam az embereket: melyik menne el brüsszelinek és melyik nagyon sajátosan magyar. Az, amelyik az úttest felől mászik át a járdára, vagy azok, akik leplezetlenül bámulják. Azok, akik nejlonszatyrot visznek, szandál van rajtuk zoknival, vagy éppen akik igényesen öltöznek, csak éppen úgy áll rajtuk, mint tehénen a gatya. A cigányprímás, aki a rakparton a motorháztető alatt matat, miközben a kocsiból ömlik az elektro-mulatós, meg a buszmegálló mögött, a frissen felújított fehér kőkorláton ülve bagózó szakadt ruhás kamaszok, akik beletörik a dugót a borba és úgy szlopálják.

De ami tutira magyar, az a balzsamos levegő. Vagy ha ez túl nyálas, akkor a meleg. Az a hőfok, ami azonos a belső hőmérséklettel, hogy nem kell se hűteni, se fűteni, egyáltalán, semmi sem ösztönöz arra, hogy bármit tegyél, bármerre is mozdulj, csak úgy úszol a melegben és kész. 

Szerinted?

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio