Sanyi a kútban

A Sanyi máris kútba esett. Na persze én ezt nem sajnálom, lévén mondva ő általa Manu Chaóra, hogy "mókás, de nem lehet eladni", hát persze, hogy nem, az a jó benne.

Persze, ő a Desaparecido klipjét nézte meg, amire én se tudok mást mondani, mint hogy nem a kedvencem. (Hogy mi a kedvencem? Pillanatnyilag a La vie á 2, a Blood and Fire visszhangzik a fejemben leginkább, de ez mindig változik, egy másodperc alatt rá tudok kattanni a Por el suelo bólogatós-lépegetős ritmusára például, vagy Manuval együtt szavalni: Politik is blood, politik need cries, politik needs human beings, 'cos politik needs votes (nem akarok álszerénytelenkedni, de angolul szerintem jobban tudok, mint ő). )

Na de visszatérve Sanyira, szerinte ilyen zenével nem lehet befutni. Na de kérem, akkor ki volt az a tízezer ember, aki tolongott és őrjöngött Manu koncertjén a Szigeten? Ha minden zenész a kassza mellett ülve írná a számait, akkor sokkal több Tokyo Hotel épülne a világon és sokkal kevesebb lenne a táncolós buli, pedig abból már így is kevés van (én például egy kezemen meg tudom számolni, hány helyen tetszett igazán a zene.

Hüvelykujj: 2003, Sziget, Arany Ászok sátor.

Mutatóujj: 2007, Sziget, Anselmo Crew koncert

Középső ujj: 2007, Sziget, HVG homok.

Tessék, két ujjamra nem is maradt, leprások előnyben ("húzz egyet"). Ja, és a Sziget akkor se ér meg 8 ezer hufot, ha ilyen bulik teremnek a felszínén. Mert nem engedik be a vizesüvegemet, mert mindenért tartják mély markukat és mert nagyjából minden tilos, amitől szabadnak érzi magát az ember. Örültem, hogy idén veszteségesnek néz ki.

Ha már éneklésre adom a fejem, nem akarok megalkudni, olyan zenét akarok magam mögé, amit én is meghallgatnék. Mert elmentem a Nepenthes koncertre, amikor a dobosnak voltam a "kis csaja" (két napig, utána be akarta fejezni a kapcsolatot, amit el se kezdtünk, még csak meg se csókolt), de ha vezetek, ha fürdök, ha jó kedvem van vagy ha rossz, akkor nem tennék be ilyen zenét. Úgy vagyok ezzel is, mint a melóval: egyelőre nem kenyérre kell, akkor meg miért ne olyat keressek, amivel talán nem keresem magam rongyosra, viszont élvezem? Na, ezen a nyáron talán nem jött össze, de hátha majd később. A zenével is így vagyok: csak mert egy metál- és egy popbanda válaszolt a hirdetésemre, nem kell mindjárt belevetnem magam. Úgyis csak szenvednék, és most szeptembertől ha valamiből kevés lesz, az az idő.

 

Szerinted?

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio