Álmodd meg önmagad!

A Juventus (elnézést, amiért már lekoptatom az "Új" jelzőt, amit úgy fél éve vettek fel) legújabb (na tessék, mégis ideszemtelenkedik) játéka az Álmodd meg önmagad!. Olyanok jelentkezhetnek rá, akiknek az életét egy testi hibájuk keseríti meg, és ezen plasztikai műtéttel kívánnak segíteni. Szavazni lehet persze, és a győztest tényleg megműtik.

Csak engem taszít ez az egész? Hallottam pár bemutatkozást, az egyik egy anyuka, aki a szülés után rajta maradt kilóktól szabadulna (némileg abszurd volt, hogy pont edzés közben hallom ezeket, mondhatni ott, ahol pont ezekre a kilókra tudják a megoldást), a másik egy mellkisebbítésre áhítozik, egy harmadik pedig minden jelentkezőt és szavazót biztosít a világbéke iránti őszinte vágyakozásáról.

Jó, azt megértem, hogy egy elálló fül vagy egy túl nagy orr, ha megszabadul tőle az illető, jobban fogja érezni magát. De aki egy ilyen versenybe benevez, az még annál is furcsábban látja a világot, mint aki a külső-belső életét interneten teregeti.

Miért nem inkább arra próbálnak rávenni valahogy, hogy elfogadjuk magunkat? Tudom, fogyasztói társadalom, de nem jobban megérné a Mangónak meg az Orsaynek is, ha nem csak a 34-es méretű nők mernének ránézni a divatos ruhákra? Egyszer régen olvastam, hogy létrehozták a "tökéletes arcot", és azzal összehasonlítva még Claudia Schiffer is csak 92%-ot ért el. Könyörgöm, mi az, hogy tökéletes? Nem azért szeretünk valakit, mert nincsenek hibái, hanem mert szívet melengető hibái vannak.

Egyébként érdemes lenne követni azt a versenyzőt, akinek majd "teljesül az álma". Vajon egy fikarcnyit is sikeresebb lesz, boldogabb, megtalálja élete párját, vagy mi? Arra tippelnék, hogy nem, vagy ha igen, akkor semmi köze nincs a műtéthez. Nem az arcot, hanem a tükröt kell ehhez kicserélni. Attól függetlenül, hogy testileg már nem csúfítja el semmi, eltart egy ideig, amíg felfogja az ember, hogy már jó nőnek számít. Pláne, ha ő maga semmit nem tett érte.

Aki meg zsírleszívással próbálkozik, üzenem, hogy ha ugyanúgy zabál és nem mozog, mint korábban, akkor baromi rövid ideig örülhet csak a szép alakjának.

Ide kívánkozik még az a "fogyasztószer", ami akkora csoda, hogy még a jojó-effektust is kivédi, csak éppen van néhány feltétele a működésének. Mindent lehet enni, semmit nem kell megvonni magunktól, de ne együnk zsírban és szénhidrátban gazdag ételeket, igyunk meg napi két liter vizet és minél több rostot fogyasszunk. Ilyen diéta mellett, kérdem én, mi a fene szükség van a gyógyszerre? Ja, hogy kövér néni elhiggye, hogy le tud fogyni. Áh, már én is unom.

Szerinted?

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio