20 jel

A Valladolid címkével megjelölt >100 bejegyzés szükséges, de nem elégséges feltétele a sztárbloggerré válásnak, úgyhogy íme (tadamm!!):

 

20 jel, hogy túl régóta élsz Spanyolországban

 

1. Sál nélkül nem lépsz ki az utcára.

2. Csak akkor köszönsz Hola helyett Buenos días-t, ha a másik fél vagy legalább két generációval idősebb nálad, vagy magas rangú egyházi személy (további feltétel, hogy ne sportlétesítményben, illetve szórakozóhelyen találkozzatok).

3. Egyedül sétálva a járda közepén mész, ha pedig többen vagytok, a csoport létszámától függetlenül a teljes szélességet elfoglaljátok. Nem tértek ki, a jönnek szembe.

4. Vasárnap ki se kell mozdulnod otthonról - a hűtő tele kajával, a tévében jó a műsor, és végre együtt a család.

5. Aszerint választod ki az esti italozás színhelyét, hogy hol adják a legjobb tapast - nem lepődsz meg, ha az történetesen pacal.

6. Órád - légyen az egyetemi, fitness vagy bármi más - kezdete után tíz perccel kényelmesen sétálsz be a terembe és hangosan köszönsz a többieknek - a tanár úgy sincs még ott.

7. A hentes, akinél egyszer vettél két csirkecombot, legközelebb megkérdezi, hogy sikerült a kaja, és megoldódott-e a gond a sütővel, mire te készségesen válaszolsz, és gratulálsz az unokája tegnapi fociteljesítményéhez.

8. Két centi teljesen megfelelő távolság az előtted, illetve mögötted parkoló autótól.

9. A lámpa azoknak való, akik vakok, süketek, és nem bíznak az utolsó autó áthaladása után egy emberként meginduló gyalogos tömeg ítélőképességében sem.

10. Egy l-lel kezded írni az olyan szavakat, mint "ellenzék", "felláció", "állott", a szavak elejére pedig előszeretettel biggyesztesz h-t vagy e-t. Összetett szavak helyett "valami valamijének a valamije" szerkezeteket használsz.

11. A diszkóban a többiekkel együtt üvöltöd a spanyol számokat.

12. Az, hogy Zapatero végül eljut-e a G20 csúcsra, jobban érdekel, mint a krízis (amit az istennek se bírsz válságnak nevezni) aktuális fejleményei.

13. Délután kettőkor automatikusan háromórás standby-ba kapcsol az agyad.

14. Hallottad már Sting Fragile-jának spanyol verzióját.

15. A kávézóban a földre dobod a csikket.

16. A rántottát el sem bírod képzelni krumpli nélkül.

17. A hajnali három órát tökéletes időpontnak tartod a kutyasétáltatáshoz.

18. Egy eurós jeggyel körbeutazod a várost tíz különböző metróvonal igénybe vételével, és fel sem tűnik.

19. 15 nappal az utazás előtt 40% kedvezménnyel lefoglalod a kedvenc székedet a távolsági buszon. Felszállsz, leülsz, azonnal bekapcsolod a biztonsági övet, majd bedugod a fülhallgatódat a karfába - az hiányzik még, hogy hang nélkül kelljen nézned a filmet!

20. A leggyakrabban használt mondataid: "No te preocupes" (ne aggódj), "Tranquil@" (nyugi), "No pasa nada" (nem történt semmi).

Hozzászólások

Szerinted?

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio