Szürrealista egyveleg

Vasárnap, nem tudom, miért, de tele volt a repülő élő óvszerreklámokkal. Nem is a gyermekkórus vezetője, hanem a speciális effektek gyűjtője dörzsölhette volna a markát a hallatukon. Az éjszakát aztán egy olyan szobában töltöttem, ahol egy LED-szalagból kanyarított szarvasfej volt a falon, és Space Invader-mozaik volt a kád fölött.

A héten meg többször is szívrohamot kaptam, amikor megláttam azt a bizonyos EN betűt a nevem mellett, ami ugye azt hivatott jelképezni, hogy ha valaki megszólal magyarul, azt nekem kéne angolra ferdíteni. Persze minden alkalommal vaklárma volt, egyszer el se jöttek a magyarok, egyszer meg, ami pedig ideális gyakorlóterep lett volna, mert se az aktuális kollégákhoz nem fűznek különösebb érzelmek, se nem került volna ki mondjuk az internetre világ csúfjára, na, ott pechemre angolul beszélt a levezető elnök. Nagyon rendesek a planningnél, telerakták a programomat plenárissal, de mindig németesekkel körülbástyázva. Az angol retúr Damoklész-kardjához képest vicces kis spricc egy hadaró franciát fordítani, vagy mondjuk nem érteni Morvai Krisztina nevét.

Amúgy pedig mocorog bennem pár hosszabb bejegyzés a gyerekneveléssel meg az élet értelmével kapcsolatban (a témákra kattintva bemelegítő ajánlott olvasmány angolul), de most ezeket nincs kedvem megírni.

Napi jó hír, hogy végre volt kedvem shoppingolni, mert eddig tényleg az volt, hogy egyre gyakrabban fintorogtam a ruhaválaszték láttán, de betérve egy boltba egyszerűen nem volt kedvem bemenni a próbafülkébe és levetkőzni. Kezdtem félni, hogy súlyos, már azon voltam, hogy segítséget kérek Aurialétól, elvégre részben pszichológus, részben Bershka-üzletvezető. De úgy tűnik, megtört a jég, vettem cuki és olcsó felsőket, egy kardigánt meg egy málnaszínű szoknyát, meg két pici szemceruzát. Majdnem egy Desigual-dzsekit is, de még azelőtt, hogy a méretet megnéztem volna, rájöttem, hogy akciósan is 165 euró. Konzump!csa vagyok, de ennyire azért nem.

Hozzászólások

Elolvastam a linket, sok jó gondolat van benne, de azért eléggé ridegtartásnak tűnik... Btw fel fogsz kelni, hogy 5.15-re elkészítsd a gyerekek által utált kaját? :)

Nekem a következők gyanúsak:

- anyuka hol van a történetben? Ő akart vajon ennyi gyereket, vagy az egész családmodell az apuka akarata szerint alakult?
- ezzel a sok mindennel, amit megtanultak, nekem kicsit hiányzik a végkifejletből, hogy világhírű tudós/vállalkozó/élsportoló lett bármelyikből is
- volt egy csoporttársam, aki versenytáncos volt, és az egész kamaszkorát ezzel töltötte. Még huszonévesen sem ivott és nem járt bulizni. A májának biztos jót tett, de egészséges dolog, ha valaki mindenből kimarad?
- hova tűnt a másik 8 gyerek, akinek nem tetszett a rendszer? :)

Szerinted?

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio