Csak hogy legyen itt valami addig is, amíg történik

Kívül nyugalom van ugyan, de belül hatalmas dolgok dőlnek el. Még 3 nap van hátra a vizsgáig, gyakorlok is, megy is, néha akadok meg olyan szavakon, amiket tudok, csak nem hiszem el magamról (tapeworm), olyanokon, amiket tényleg nem tudok (roe deer), meg olyanokon, amikkel csak a J szívat (kukoricagóré, hát létezik erre angol kifejezés?). Máskülönben teljesen nyugodt vagyok, egyrészt az esélytelenek nyugalma miatt, másrészt meg a héten kiderült, hogy az angoltudásom a vizsgabizottság viszonylag kis százalékát fogja lekötni. Viszont megint rátaláltam a konszekutív jegyzetelés perverz örömeire (nem mintha az életben valaha szükség lenne rá, de biztos, ami biztos). Megosztanám veletek ezt a kis mondatot.

"Vegyük például a politikát. Mit gondolunk róla? Akár Magyarországon, akár a világon nézzük, a politika bizony problémás, és nem is tudunk igazán beleavatkozni."

Közben pedig súlyosan el kellett töprengenem arról, mit akarok. Csillagjegyem révén is folyton kétfelé úszom egyszerre, de az tényleg nem járja, hogy egyszerre akarjak nagyvilági hölgy és szakadt hippi lenni, kiszámítható munkarendben izgalmas munkát végezni, és azt hiszem, sose leszek képes feloldani a női egyenjogúság és a hagyományos nemi szerepek konfliktusát a fejemben. 

Hozzászólások

Szerinted?

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
A jogokat megtartjuk magunknak Lelke: Raya • Külcsín: Studio1 • Hálótárs: Netstudio